Skip navigation MENU

Open dag Hattemerpoort 9 juni van 10.00 – 15.00 uur

Geplaatst op 01-05-2018 in Nieuws.

Altijd al willen weten wat we nu precies doen om de natuur meer ruimte te geven in de Hattemerpoort en de doorgang voor dieren tussen de Veluwe en de IJssel beter mogelijk te maken? Kom dan op zaterdag 9 juni naar de open dag. Tussen 10 en 15.00 uur vertellen onze gidsen op verschillende locaties over de ontwikkelingen op die plek. Je kunt met je eigen fiets of auto de verschillende locaties bezoeken. In Vrieze’s Erfgoed kun je die dag terecht voor een gratis kop koffie of thee en ligt er een kaartje met locaties voor je klaar. Kom je ook?

Hattemerpoort-kortingsbonnen

Op iedere locatie krijg je als deelnemer een bon van 50 cent. Hiermee krijg je leuke korting bij de Molenwinkel op lekkere streekproducten of een gratis pak pannenkoekenmix (max. 4 bonnen p.p., te besteden op 9-6-2018).

Programma 10.00 – 15.00 uur

1. Een kop koffie en een bezoek aan de streekwinkel
Locatie: Vrieze’s Erfgoed, Groteweg 54, Wapenveld
Tijden: doorlopend
Bij Vrieze’s Erfgoed drink je deze dag gratis een kop koffie of thee en draait een presentatie over de Hattemerpoort. Er ligt ook een flyer voor je klaar met daarop de locaties. De kortingsbonnen kun je die dag besteden in de streekwinkel bij de molen.

2. Weidevogels in de uiterwaarden
Locatie: Fiets- en voetveer Hattem/Zwolle
Tijden: doorlopend
Ecoloog Cor Heidenrijk weet alles van weidevogels en vertelt er graag over. Welke vogels kun je allemaal zien in de uiterwaarden en hoe worden deze beschermd tegen vossen?

3. Landbouwgrond wordt natuur – 1
Locatie: De Belt 3, Wapenveld
Start rondleidingen: 10.00, 12.00 en 14.00 uur.
Duur: ca. 1 uur.
Bij Hendrik en Ina van den Esker ging vorig jaar de schop in de grond voor de aanleg van nieuwe natuur. Zij leiden je graag rond en laten je onder andere genieten van de kikkers, zwaluwen en de Maine-Anjou koeien die nu met hun kalfjes in de mooie natuur lopen.

4. Landbouwgrond wordt natuur – 2
Locatie: Het Oever 2, Wapenveld
Start rondleidingen: 10.30, 11.30 en 13.30 uur
Duur: ca. 30 minuten
Bertus en Jeanet Doppenberg laten een deel van hun landbouwgrond omvormen tot natuur en Waarom doen zij dat? En hoe past de nieuwe boerencamping daarin? Je krijgt een rondleiding van een half uur en kunt een kijkje nemen in de opfokstal voor jongvee.

5. Edelherten op pad
Locatie: Parkeerplaats Hattemse Golf & Countryclub, Veenwal 11, Hattem
Start rondleidingen: 10.30, 11.30, 12.30 en 13.30 uur
Duur: ca. 30 minuten.
Martijn Goedvolk, projectleider Gebiedsontwikkeling van de Provincie Gelderland laat je zien hoe de ecologische poort is ingericht en hoe het functioneert.

6. Recreëren in de Hattemerpoort
Locatie: Recreatieterrein Ennerveld, Molenweg, Wapenveld
Start rondleidingen: 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.
Duur: ca. 30 minuten
Bij recreatieterrein Ennerveld vertelt architect/stedenbouwkundige Magnus Weightman je alles over de plannen voor deze plek. Het masterplan voor het nieuwe kleinschalige recreatiepark is klaar. Hoe kan het eruit gaan zien en hoe past het in de natuur?